Werkwijze

Intakegesprek – Behandelconsult

Als eerste vindt er een intakegesprek van een 1 uur tot 1,5 uur plaats. Tijdens dit gesprek gaan we uitgebreid in op je vraag. We kijken naar jouw voedingspatroon, leefstijl, beweging en ontspanning. Ook nemen we je medische en psychische situatie en historie mee in het onderzoek. We willen een zo compleet mogelijk beeld van je krijgen.

 

Als diëtist kijken we niet alleen naar de klacht, maar willen we juist de oorzaak van de klacht achterhalen. Je krijgt inzicht in hoe het lichaam werkt en we vertellen je meer over de klacht en wat je eraan kunt doen. Samen kijken we naar de juiste voeding die jou voorziet in de benodigde voedingsstoffen.

 

Samen stellen we een persoonlijk voeding- en leefstijladvies op en krijg je algemene voedingsrichtlijnen. Wij kiezen voor voeding die levert en niet alleen vult. Daarom adviseren wij onbewerkte voedingsmiddelen op biologische basis. Zo min mogelijk E-nummers, kleur- en smaakstoffen en suikers. Alleen puur natuur! Met onze richtlijnen weet je hoe de dag eruit ziet qua voeding en beweging en kun je er zelf actief mee aan de slag. Dit zorgt voor het optimaal functioneren van jouw lichaam en het verminderen of verdwijnen van je klachten.

Vervolgconsult

Tijdens een vervolgconsult bespreken we hoe het gegaan is. Ook bespreken we nog eventuele vragen en passen we je voedings- of leefstijlplan aan als dat nodig is.

 

Duur

 

Het aantal consulten kan variëren van 2 tot 10. Dit is afhankelijk van je wensen en behoeften, en de complexiteit van je klacht of je vraag.

Verwijsbrief

 

De verwijsbrief is een wettelijk communicatiemiddel tussen arts en diëtist. U kunt de diëtist zonder tussenkomst van uw arts bezoeken. Een screening Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) vindt plaats als er geen verwijsbrief is. In diverse situaties is alsnog een verwijzing van uw arts nodig. Een aantal zorgverzekeraars vinden een verwijzing van een arts altijd noodzakelijk om voor een vergoeding van de dieetadvisering in aanmerking te komen.. Zorgverzekeraars die een verwijzing eisen zijn: Ohra, CZ, De friesland . Wij geven de voorkeur aan het werken met een verwijzing van de huisarts. Wilt u de screening niet afwachten maar direct starten met de behandeling, breng dan een geldige verwijzing van uw arts mee naar uw eerste gesprek met uw diëtist.